Teknisk support

Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

Spåra en länk från nyhetsbrev

För att kunna föra statistik avseende länkar i ditt nyhetsbrev till olika undersidor på din webbplats behöver länkadressen i e-postmeddelandet utökas med ett flertal variabler som Google Analytics kan tolka.

På sidan URL Builder genererar du en länk genom att fylla i följande:

  • Website URL: Adressen till den sidan som du vill länka till, (ex. "http://www.minsida.se/kontakt.html")
  • Campaign Source: Här rekommenderar vi att skriva "Nyhetsbrev" eller liknande, alternativt om du vill särskilja olika nyhetsbrev använder du ett unikt namn på ett specifikt utskick (ex. "Infobrev om rekrytering").
  • Campaign Medium: Skriv exempelvis "Email" för att särskilja från eventuella andra kampanjmetoder.
  • Campaign Term: Kan lämnas tom i detta fall.
  • Campaign Content: Rekommenderas att användas som ett namn på den specifika länken, för att särskilja flera länkar som går till samma destination (ex "Sidhuvud"). Kan också lämnas tom om du inte har behov att skilja dessa åt.
  • Campaign Name: Namnge den sidan som länken går till (ex. "Kontaktsidan").

Klicka på Generate URL och klistra sedan in adressen som en länk i ditt nyhetsbrev.

Observera! Undvik att använda å, ä, ö och andra specialtecken i fälten. Använd därför gärna engelska uttryck eller byt ut dessa tecken mot a och o, utan prickar.

Var konsekvent med de termer du använder så du använder lika på alla länkar. Skriver du "Newsletter" en gång och "Nyhetsbrev" en annan kommer du inte att kunna jämföra dessa på samma sida.