Teknisk support

Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

E-post Outlook

Denna guiden beskriver hur man konfigurerar Microsoft Outlook för att hantera sin e-post. Det föreligger vssa skillnader mellen olika versioner av Outlook, men förhoppningsvis kommer denna guide att var till hjälp oavsett vilken version av Outlook som avses.

  • Öppna Outlook och klicka på Verktyg i menyn upptill. Välj sedan Konton och därefter fliken e-post och klicka på Lägg till e-post.
  • Fyll i namnet på aktuell avsändare för e-postmeddelanden som sänds, exempelvis Kalles Bil AB.
  • Fyll i namnet på aktuell e-postadress, som avsändare för e-postmeddelanden, exempelvis kalle@kallesbil.com.
  • I nästa fönster kontrollerar man att vald servertyp är POP3 och anger sedan server för inkommande och utgående e-post.
  • Fyll i lösenord och klicka vidare genom resterande dialogrutor tills man kommer till sista dialogrutan där det står Slut högst upp. Ifall allt blivit korrekt ifyllt framgår det av det sista dialogrutan i Outlook.

Om man efter att man skapat e-postkontot skulle vilja ändra inställningarna, klickar man på Verktyg i menyn upptill. Sedan väljer man Konton och därefter markerar man det aktuella e-postkonto och klickar på Egenskaper.

Oribiums server för inkommande e-post

Servertyp anges till POP Serveradress anges till mail.selinuxcomputing.net Port anges till 110 Autentisera med anges till Klartext Användarnamn anges till aktuell e-postadress

Oribiums server för utgående e-post

Serveradress anges till smtp.selinuxcomputing.net Port anges till 25 eller 10025 Kryssa i Kräver autentisering

I många fall förhindrar internetleverantörer att man använder utgående e-postservrar, SMTP-servrar, som inte tillhör deras eget nät. I så fall anger man sin internetleverantörs SMTP server. Det vill säga den server som Telia, Bredbandsbolaget, Telenor mm rekommenderar (kontakta leverantören av internettjänster för mer information).

Mer information