Välkommen till Oribiums tekniska support. Har man en fråga av teknisk natur, finner man förmodligen svaret i någon av artiklarna i vår kunskapsdatabas. Saknas något speciellt som borde finnas här? Tveka inte att kontakta oss.

Man kan också kontakta vår tekniska support med kontaktformuläret.

Webbhotell

Kopiera filer med FileZilla

För att kopiera filer, eller hela din webbplats, till webbhotellet rekommenderar vi filöverföringsprogrammet Filezilla och att man ansluter med SFTP. FileZilla finns både för Windows och OS X.

Installera FileZilla

1. Gå till filezilla-project.org
  2. Klicka på knappen Download FileZilla Client
  3. Välj den version som är avsedd för ditt operativsystem

Vi har för den intresserade ställt samman en mer detaljerad guide hur man installerar FileZilla.

Använd FileZilla

Innan man kan kopiera filer mellan webbhotellet och sin dator, måste man först ansluta till FTP-servern.

1. Finn först rätt mapp både på den lokala datorn och på servern, så att filerna placeras i korrekt mapp.
  2. Markera filerna som skall laddas upp på servern, eller för den delen filerna som skall laddas ned från servern. Det går bra att markera flera filer genom att använda SHIFT- eller CTRL-tangenten.
  3. Dra och släpp filerna från den mapp de skall kopieras till den mapp där de skall placeras. Alternativt kan man högerklicka på en av de markerade filerna och välja Ladda Upp, eller för den delen Ladda Ned, om man kopiera filer från servern.
  4. När filerna är på plats ser man dem i fönstret som visar filerna i den aktuella mappen. Man kan också se att fileröverföringarna lyckades i fönstret längst ner.